Joen Kivituote huolehtii muistomerkistä sen vaatimalla arvokkuudella

Joen Kivituote Oy on palvellut Joensuun ja koko Pohjois-Karjalan alueen asukkaita jo vuodesta 1988. Pitkät perinteet luovat sen palvelun ja työnjäljen laadun, jonka asiakas ja muistomerkki ansaitsevat  aina kiven valitsemisesta ja suunnittelusta hautausmaalle asentamiseen asti.

“Meille on kunnia-asia säilyttää perinteen tuoma ammattitaito ja osaaminen niin kohdatessamme asiakkaat kuin valmistaessamme varsinaista muistomerkkiä. Haluamme, että Joen Kivituote tunnetaan luotettavuudestaan tilanteesta riippumatta”, kertovat yrittäjät Sanna Berghem ja Isto Mäkinen.

Pitkät perinteet, uudet yrittäjät

Joen Kivituotteen yrittäjät suunnittelevat ja valmistavat hautakiven alusta loppuun asti itse. Se merkitsee jatkuvuutta: toiminta, palvelu ja tuotteet säilyvät ennallaan siinä mielessä, että asiakkaalle päin mikään ei muutu, vaan hän saa aina juuri sen mitä tarvitsee.

“Aiemmat yrittäjät ovat siirtäneet tärkeimmän tietotaitonsa meille, sen miten muistomerkki tehdään huolellisesti ja hätäilemättä sen arvoa kunnioittaen. Siihen liittyy myös se, miten kiveä pitää materiaalina käsitellä, omien kädentaitojen ja työnjäljen arvostus”, Isto Mäkinen sanoo.

Toiselta paikkakunnalta Joensuuhun muuttaneet yrittäjät halusivat työn, jota voi tehdä rauhassa ja johon keskittyä huolella. Sanna Berghem ja Isto Mäkinen auttavat ja palvelevat asiakkaita liikkeellä. Sanna keskittyy enemmän hautakivien ja muistomerkkien suunnitteluun ja Isto puolestaan fyysistä voimaa vaativiin tehtäviin kuten kivien työstämiseen ja asentamiseen.

“Nautimme saadessamme tehdä työtä huolellisesti ajan kanssa. Käytämme aikaa niin paljon kuin tarvitaan että asiakas löytää varmasti oikeanlaisen kiven ja suunnitelma on juuri oikeanlainen. Päätöksiä ei pidä tehdä hätiköidysti. Työn lopputulos, kaunis ja laadukas kivi on silloin asiakkaalle mielekäs ja hän kokee sen arvokkaaksi”, Sanna Berghem kuvailee.

Asiakkaan kohtaaminen

Hautakiviliikkeen asiakkaana ollaan vain harvoin, ehkä kerran tai kaksi koko elämän aikana. Sitä suurempi merkitys on siksi sillä, millainen kokemus hautakiven hankkimisesta jää. Joen Kivituotteen yrittäjiltä se vaatii taitoa olla läsnä tilanteessa joka on asiakkaalle enemmän tai vähemmän tunteellinen.

“Hautakiven hankkiminen on usein viimeinen asia joka läheiseen poismenoon liittyy ja tunteet nousevat pintaan vaikka hautauksesta olisikin jo kulunut jonkin aikaa. Se on tietynlainen päätepiste, vainaja ei ole enää tässä maailmassa, mutta hautakivi teksteineen ja koristeineen tekee hänen muistostaan taas konkreettisen”, Berghem ja Mäkinen toteavat.

Työssä herkistyy tietysti toisinaan itsekin. Myötäeläminen ja empaattisuus viestittävät myös sitä, että tilanteessa ei ole mikään kiire vaan asiaa voi miettiä rauhassa. Tärkeintä on, että asiakas saa tarvitsemansa avun ja neuvon.

“Kun oma työ merkitsee toiselle paljon, sitä yrittää tehdä kaikkensa ollakseen sen luottamuksen arvoinen. Kun kivi on valmis ja asennettu paikalleen ja tietää, että asiakas on saanut meiltä hyvää palvelua, voi lopputuloksesta olla itsekin ylpeä ja hyvällä omallatunnolla sanoa sen tehneensä”, Joen Kivituotteen yrittäjät Sanna Berghem ja Isto Mäkinen kiteyttävät.

Käy tutustumassa Joen Kivituotteen yrittäjiin ja laajaan hautakivimallistoon, koristeisiin ja kaiverrusesimerkkeihin Joensuun liikkeellä. Löydät myös pienen otannan kivimallistosta ja koristeista Joen Kivituotteen verkkokaupasta.

Joen Kivituote

Y-tunnus: 2762203-7
Toimipaikka: Joensuu
Käyntiosoite:
Lylykoskentie 2
80130 Joensuu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram